Termékek

MENÜ

Folyékony keverékek autoamtikus tisztítású mágneses szeparálói

Folyékony keverékek autoamtikus tisztítású mágneses szeparálóiFolyékony keverékek autoamtikus tisztítású mágneses szeparálói a magnetizáló fémszennyezdőések felfogására használják a folyékony keverékekből. Igen erős  permanens mágnessel van ellátva, hogy a mágneses hulladékok ne szakadhassanak szét a szeparáláskor.  Ezek az NdeFeB mágnesek többszörösen erősebbek, nagyobb a mágneses indukciójuk,  a klasszius ferrit mágneseknek, amelyek a folyékony keverékekben nem lennének képesek felfogni a fémszennyeződéseket.

Folyékony keverékek autoamtikus tisztítású mágneses szeparálóiTöbbnyire 50,100,150 és 250 mm átmérőjű beáramlási és kiáramlási nyílásokkal gyártjuk. Lehetséges legyártani kétrétegű kivitelezésben, a belső réteg fűthető (pld. Csikoládé szeparálásakor ez igen hatásos)

A folyékony keverékek szeparálójának szerkezete

A szeparáló automatikus tisztitása

Az automatiku tisztítás elindítása után a mágneses mag a mágneses komponens felső részébe emelkedik ki a mágneses csőből, ezért a nagy nyomásű vizsugár könnyedén letisztítja a mágneses magot, s a fémhulladékok kiáramlanak a mágneses komponens alsó részén keresztül.

A mágneses szeparáló FESTO gumielemek segítségével működik, és működése a PLC-SIEMENS ellenőrző –rendszerrel van ellenőrizve.

Az anyag a szeparátoron keresztül áramlik.

A szeparátor felfogja a mágneses szennyeződéseket.

Zavřený bypass

Az anyag a bypasson keresztül áramlik.

A szeparátor tisztítása

Otevřený bypass

Szeparáló tartály - folyékony keverékek kétfokozatú szeparálása

Átfolyásos szeparálóval felfogott fémszennyeződések szekundáris szeparációja automata tisztitással

A szeparáció menete a szeparáló tartályban

Az automata tisztitású mágneses szeparáló folyadékokból szüri ki a fémszennyeződéseket. A ciklikus autmata tisztitás sorána fémszennyeződéseket leöblitik vizzel vagy más folyadékkal. Ez az öblitő folyadék a kiszűrt fémszennyeződésekkel együtt a szeparáló tartályba folyik ki (a képen piros bemenettel).

A szeparáló tartály sémája

A szeparáló tartály felső részében (piros) található a mágneses henger. Ezen a mágneses hengeren keresztül átfolyik az öblitő folyadék és lefolyik a tartály alsó részébe (zöld).

Ennek a technikai megoldásnak nagy előnye, hogy  a tartály alsó részéből az öblitő folyadékot újra lehet használni a szeparáló leöblitésére. Ez egy zárt körforgás, az öblitő folyadék igy minimális veszteséggel gazdaságosan felhasználható. Az öbliőt folyadék ujratöltése igen ritka, ezért rendkivül költséghatékony a működtetése és nem igényel újabb szolgáltatást.

Hol használjunk szeparáló tartályt?

Mindenütt, ahol az öblitőfolyaékot a fémszennyeződésekkel együtt nem lehet kiengedni a csatornarendszerbe.

A folyékony keverékek szeparálójának szerkezete

A szeparáló tartály előnyei

  • magas hatékonységi fokú mágneses szeparáció
  • zárt körforgású szekundáris szeparáció - a szeparálót ugyanazzal az öblitő folyadékkal (viz, olaj, más emulzió) tisztitjuk, s ez csökkenti a veszteséget. A folydékot csak egyszer kell cserélni attül függően, hogy mennyire szennyezett és milyen frekvenciájú az automatikus tisztitása
  • alacsony költségű a fémszennyeződések likvidálása (csaka fémszennyeződéseket likvidálj,, az ölitő folyadékot nem)
  • minimális ökológiai megterhelés, környezetkimélő
  • nem igényel més szolgáltatást -  újabb emberi erőforrást megspórol -
  • könnyen látható, mennyi fémszennyeződsét szűrt ki a szeparáló

 

 

A szeparáló tartályok funkciói

Kiszűrt száraz fémszennyeződések a tartályban

A mágneses henger felfogja a fémeket és a nyomóhenger kilöki a folyadék maradékiat

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram