Száraz keverékek kézi tisztítással

A száraz keverékek kézi tisztítással történő elválasztására szolgáló mágneses szeparátor elve az, hogy mágneses mezőt használ a ferromágneses szennyeződések eltávolítására az anyagból. Működés közben a vastartalmú részecskéket és kisebb fémeket tartalmazó szennyeződések a szeparátor mágneses felületén rekednek. A működés során a szeparátor kézi tisztítását rendszeresen el kell végezni. Erre a célra nem mágneses eszközöket, például műanyag vagy nejlon kaparókat kell használni. Az ilyen típusú szeparátoron áthaladó anyagok közé tartoznak az olyan ömlesztett anyagok, mint a homok, só, liszt, különböző típusú szemek és más hasonló keverékek.

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

TOVÁBB

Folyékony keverékek kézi tisztítással

A kézi tisztítású mágneses szeparátorok nedves keverékekhez a szeparátorok egy speciális típusa, amely lehetővé teszi a csapdába esett fémes szennyeződések rendszeres eltávolítását, ami elengedhetetlen a végtermékek magas minőségének fenntartásához. A működési elv az, hogy az anyagot folyékony közegbe, például vízbe merítik, és ebben a folyadékban mágneses mezőt hoznak létre. Az anyagban található ferromágneses szennyeződéseket ezt követően a mágneses mező vonzza, és azok a szeparátor felületén rekednek. A műanyag kaparók, nejlonkefék és hasonló eszközök ideálisak a szennyeződések tökéletes eltávolításához a szeparátorból. Az ilyen típusú szeparátoron áthaladó anyagok közé tartoznak a hűtőfolyadékok, olajok és kenőanyagok, illetve az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek.

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

TOVÁBB

Száraz keverékek automatikus tisztítással

Az automatikus tisztítással rendelkező mágneses szeparátorok száraz keverékekhez úgy vannak kialakítva, hogy automatikusan tisztuljanak, így minimálisra csökkentve a kézi beavatkozás szükségességét és biztosítva a folyamatos működést. Az ilyen szeparátor működése a mágneses mező időszakos kikapcsolásán alapul, ami lehetővé teszi a szennyeződések leválását a szeparátor felületéről. Ezt a tisztítási fázist gyakran kíséri egy sűrített levegőáram vagy más mechanizmus, amely eltávolítja a csapdába esett szennyeződéseket a szeparátor felületéről. Az ilyen típusú szeparátorhoz alkalmas anyagok különböző ömlesztett keverékek, például műanyag granulátumok, zúzott ásványi anyagok, szemek, magvak és más hasonló anyagok.

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre

TOVÁBB

Folyékony keverékek automatikus tisztítással

A nedves keverékek automatikus tisztításával működő mágneses szeparátorok az aktív mágneses mező elvén működnek, és képesek automatikusan megtisztítani magukat a csapdába esett szennyeződésektől, minimálisra csökkentve az emberi beavatkozás szükségességét. A ferromágneses szennyeződéseket tartalmazó folyékony keveréket a mágneses leválasztó körül vezetik. A mágneses mező hatására ezek a szennyeződések a szeparátor mágneses felületeihez vonzódnak és felfogódnak. Ezt követően a szeparátor automatikusan megtisztul, és a csapdába esett szennyeződések a mágneses felületekről egy gyűjtőedénybe kerülnek. Ez a típusú szeparátor ideális, ha a szennyeződéseket hűtőfolyadékból, ipari olajokból és kenőanyagokból, ipari folyadékokból stb. kell eltávolítani.

Ár kérésre

Ár kérésre

Ár kérésre


   Mágneses szeparátorok

A mágneses szeparátor olyan eszköz, amelyet manapság széles körben használnak az iparban a mágneses részecskék elválasztására a különböző típusú anyagokból. Alapelve az, hogy az elválasztandó anyagot erős mágnesek körül vezetik, amelyek vonzzák az anyagban lévő mágneses részecskéket; ezek elválnak, és az erős mágneshez tapadva maradnak.

Hogyan tisztítják a mágneses szeparátort kézzel?
A szemléltetés érdekében képzeljünk el egy belső mágnessel ellátott cső alakú mágneses szeparátort. A kézi tisztítás során a csövet kinyitják vagy szétszerelik, és egy dolgozó fizikailag eltávolítja az összegyűjtött mágneses részecskéket a mágnes felületéről. Ezt általában kesztyűvel és nem mágneses eszközökkel, például gumikaparóval végzi. Ez a folyamat fontos ahhoz, hogy a szeparátor továbbra is hatékonyan működjön.

Hogyan történik a mágneses szeparátor automatikus tisztítása?
Az automatizált mágneses szeparátorok beépített mechanizmussal rendelkeznek, amely időszakosan vagy egy bizonyos beállítás alapján aktiválja a tisztítást. Ez magában foglalhatja az összegyűjtött mágneses részecskék külön tartályba ürítését, a mágnes kiemelését az anyagból, vagy más olyan módszereket, amelyek minimalizálják a kézi beavatkozás szükségességét.

Milyen területeken használják a mágneses szeparátorokat?

A mágneses szeparátorok az iparágak széles skáláján megtalálhatók:
• Bányaipar: A vasszennyeződések elválasztására ércekből és kőzetekből.
• Élelmiszeripar: Fémszennyeződések eltávolítására az élelmiszerekből.
• Újrahasznosítás: a fémanyagok elkülönítése az újrahasznosítható anyagoktól.
• Gyógyszerek: a gyógyszergyártáshoz szükséges nyersanyagok tisztítására a fémes szennyeződésektől.
• Műanyagipar: Fémek elválasztása műanyag granulátumból.


A mágneses szeparátor sok pénzt takarít meg Önnek
A szeparációs technológia telepítése egy élelmiszeripari termékek gyártására szakosodott vállalatnál jelentős megtakarítást hozott a vállalatnak, amit a vállalkozók bármikor nagyra értékelnek.

A mágneses szeparátor számos kulcsfontosságú előnnyel jár, amelyek pozitív hatással vannak az egész műveletre és a kapott termékek minőségére.

A legtöbb fémes szennyeződés eltávolítása a nyersanyagokból nagymértékben javította a keletkező élelmiszerek minőségét. A fémszennyeződéseket a panaszok egyik fő okának tekintették, és e probléma kiküszöbölésével jelentősen csökkent a hibás termékek száma. Ennek eredményeképpen csökkentek a késedelmes szállítás vagy a szabványoknak való meg nem felelés miatt kiszabott bírságok költségei.

Az elválasztási technológia hihetetlenül nagy mértékben, 90%-kal csökkentette a fémszennyeződések kockázatát. Ez a százalékos arány kulcsfontosságú az élelmiszeripar számára, mivel bármilyen szennyeződés, még ha kicsi is, negatív hatással lehet a fogyasztók egészségére és a vállalat hírnevére. A mágneses szeparátor biztosította a fémrészecskék zökkenőmentes leválasztását az anyagokról, ami megbízhatóbb gyártási folyamatot eredményezett.

Mágneses szeparátor élettartama
A mágneses szeparátor élettartama függ a kialakításától, a felhasznált anyagoktól, az ipari környezettől és a működés intenzitásától. Általánosságban azonban a rendszeres karbantartás, a kiváló minőségű anyagok, a precíz kivitelezés, a rendszeres ellenőrzés és tisztítás meghosszabbítja az élettartamát.

Miért a mi cégünk szeparátora?
Cégünk kiváló minőségű és megbízható mágneses szeparátorok gyártására specializálódott, hosszú élettartammal és hatékony tisztítással. Termékeinket a legújabb technológiai szabványok, innovációk és normák figyelembevételével tervezzük, így biztosítva maximális eredményt és minimális üzemeltetési költségeket ügyfeleink számára.

Ügyfeleinknek mindig teljes körű megoldást kínálunk egyedi igényeikre, legyen szó kézi vagy automatikus szeparátorokról, és kiállunk amellett, hogy technológiánk mérhető előnyöket és megtakarításokat eredményez.
 • PRODÁVÁME MAGNETICKÉ VÝROBKY
  DO CELÉHO SVĚTA

  Máme širokou nabídku magnetických výrobků - od neodymových
  nebo feritových magnetů, přes magnetické čočky, magnetické fólie a pásky až po magnetické kapsy.
 • PRODÁVÁME MAGNETICKÉ VÝROBKY
  DO CELÉHO SVĚTA

  Máme širokou nabídku magnetických výrobků - od neodymových
  nebo feritových magnetů, přes magnetické čočky, magnetické fólie a pásky až po magnetické kapsy.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram