Termékek

MENÜ

Mágneses szeparátor (Mágneses szeparálók)

Folyékony keverékek kézi tisztitású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a folyékony keverékekben előforduló mágneses fémhulladékok felfogására használatos. Erős permanens mágnessel van felszerelve, így megakadályozza a folyékony keverékekben a fémhulladékok szakadását, a tisztításakor nem kell eltávolítani a mágneses magot a rozsdamentes acéltokból, így nem következik be ezek szennyeződése vagy megrongálódása.

Folyékony keverékek automata tisztítású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a folyékony keverékekben előforduló mágneses fémhulladékok felfogására használatos. Erős permanens mágnessel van felszerelve, így megakadályozza a folyékony keverékekben a fémhulladékok szakadását. Tisztításuk teljesen automatikus, nem igényel emberi erőfeszítést. A lehető legkiválóbb minőségű szeparálás!

Száraz keverékek kézi tisztitású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a száraz , ömlesztett keverékekben előforduló jó ömleszthetőséggel bíró, mágneses fémhulladékok kiszűrésére használatos. Ritka földfémalapú igen erős permanens mágnesekkel van felszerelve, így a ferrit mágnesek indukciójánál többszörös mágneses indukcióra képesek. A mágneses szeparáló alapját a csúszó rácsok képezik. Ezekkel akár 14 000 G mágneses indukció is elérhető!

Száraz keverékek automatikus tisztitású szeparálója

Ez a mágneses szeparáló a száraz , ömlesztett keverékekben előforduló jó ömleszthetőséggel bíró, mágneses fémhulladékok kiszűrésére használatos. Tisztításuk teljesen automatikus, nem igényel emberi erőfeszítést. A lehető legkiválóbb minőségű szeparálás!

Rotációs- mágneses szeparátor

A rotációs- mágneses szeparátor a rosszabb áteresztő képességgel rendelkező, rossz ömleszthetőséggel bíró, nagyobb szemcséjű anyagokban lévő szennyeződések leválasztására használható. A komponens, melyben a mágneses csövek vannak, egy tengelyen vannak elhelyezve, mely villamos motorral van meghajtva. A szeparáció folyamán a mágneses csövek állandóan forgásban vannak. A szeparált anyag típusának és mennyiségének függvényében a forgási sebességet lehet szabályozni.

Mágneslemezes szeparálók

Ez a lemezes szeparáló a könnyen áthatolható, rosszabb ömleszthetőségű, nagyobb részecskemérettel rendelkező hulladékok felfogására használatos, olyan hulladékokra, amelyek a mágnes szűrőrácson már nem jutnának át folyamatosan. Általában ferritmágnesekkel vannak ellátva. Előnye az állítható csiszolópárnás lombkorona, melyek egyenletesen bizotsítják az anyag áramlását a mágneslemezekre. Automatikus verzióban is!

Mágneses vizsgálati rudak

A mágneses vizsgálati rudak arra szolgálnak, hogy megvizsgálják, tartalmaz-e a vizsgált anyag mágneses fémhulladékot. Igen erős NdFeB típusú mágnest tartalmaz. A fémhulladékokat úgy távolíthatják el, hogy a műanyag nyélre húzzák, és erről a mágneses szennyeződések azonnal lehullanak.

Mágneslemezek szállítószalagok fölé

A mágneses lemez a szállitószalagok fölé helyezve a könnyen keveredő áteresztő keverékekből szűri ki a fémszennyeződéseket. Az üzemképesség megőrzése érdekében a lemezt minden nap tisztítani kell.

Fémkiválalsztó mágneses szeparálók szállítószalagok fölé

Ez a mágneses szeparáló leginkább a könnyen keveredő áteresztő keverékekből szűri ki a nagyobb fémszennyeződéseket, automatikus és kézi tisztitású tipust is gyártunk.

Mágneses dobok

A mágneses dobot a fémek, a mágneses részecskék porkeverékekből való kiválasztására használják (színesfémek, műanyag granulátum, hulladék keverékei, szén). Az előnye, hogy a mágneses dob nem része a szállítószalagnak, ezért a használata sokrétűbb.

Kidobó mágneses dob

A kidobó mágneses dob a szállítószalagon szállított ragadós, ömlesztett anyagokból összetevődő fém és mágneses szennyeződések szétválasztása céljából van felhasználva. A kidobó mágneses dob nagy előnyei közé tartozik a szállított szétválasztandó anyagok kétszeres átszellőztetése.

Mágneses hengerek

A mágneses hengert a fémek, a mágneses részecskék porkeverékekből való kiválasztására használják. Ez a mágneses henger helyettesíti a szállitószalag emelkedő záróhengerét. Ott használják, ahol meg kell védeni a berendezést a fémszennyeződésektől.

Mágneses rudak

A mágneses rudak igen erős NdFeB mágnesekkel vannak felszerelve. A védőcső vékony falának köszönhetően a mágnescső felszínén erős mágneses erő érhető el, akár 6 300 - 8 900 G! Ezen mágneses rudak segítségével tetszőleges mágneses szeparálót állíthat össze.

Mágnesek fröccsöntő tartályokhoz

Ezek a mágnes fajták elsősorban a műanyagiparban hasznosíthatók, regranulált vagy zúzott műanyagkeverékek esetében, mert ezekből a mágnes képes az igen finom fémhulladékokat kiszűrni. Könnyen tisztítható!

Mágneses szeprálók nem magnetizáló fémekre

Ez a fajta mágneses szeparáló a legutóbbi nemzedékek képviselője. Lehetővé teszi a nem mágnesezhető fémek elválasztását a mágnesezhető fémektől és a többi nemfémes részecskéktől.

Osztályozó szalagok

Osztályozó szalagok konstrukciójával és legyártásával is foglalkozunk. A megrendelő elvárásainak megfelelően, az igények kielégítésére alkalmas módon állítunk össze osztályozó szalagokat.

Mágneses szeparátorok

A mágneses szeparátor olyan berendezés, amely mágnest használ fémes, mágneses szennyeződések különféle - akár ömlesztett, akár folyékony - keverékekből történő eltávolítására. A mágneses szeparátorok az anyaggyártás előtt, alatt és után is használhatók, és beállíthatók úgy, hogy különböző típusú mágneses anyagokat vonzzanak, különféle intenzitási szinten. Bár használata szinte mindig ipari jellegű, a mágneses szeparátor nagyon széles körben alkalmazható. A mágneses szeparátorok szeparálják, mágneses erővel leválasztják a ferromágneses és - bizonyos esetekben- a paramágneses fémszennyeződéseket is. Méretükben - az asztali változattól, egészen az újrahasznosítási és egyéb gyártási alkalmazásokban használt nagy, nehéz mágneses dobokig - különbözhetnek egymástól.

A mágneses szeparátorok felosztása

A mágneses szeparátorok - tisztításuk módja szerint - a következő két csoportra oszthatók: automatikus és kézi. Ahogy az elnevezések is jelzik, automata tisztításnál szükségtelen a kézi munka, a kézi tisztítású mágneses szeparátorok viszont megkövetelik azt. Aszerint is feloszthatjuk őket, hogy milyen anyagot - szárazat vagy folyékonyat - szeparálunk. A száraz anyagok közé soroljuk például a gabonát, a lisztet, a mákot, a cukrot és a sót. A folyékony anyagok lehetnek öblítő és zsírtalanító emulziók, olajok, szirupok, csokoládé stb.

A kézi tisztítású szeparátor példája

MSP kézi tisztítású mágneses lemez szeparátor Ez a szeparátortípus ömlesztett, de gyengébben szóródó anyagokhoz használt. Leggyakrabban ferrit mágnesekkel szerelik fel, de használhatók erősebb, neodímium mágnesek is. A szeparátor összeállítása olyan, hogy tisztítása a lehető leghatékonyabb legyen, és a lehető legkevesebb időt vegye igénybe. A szeparátor oldalain nyitható ajtók találhatók, s az épp említett mágnesek - amelyek a leválasztott és eltávolítandó fémrészecskéket tartják - ezeken helyezkednek el.

Az automatikus tisztítású szeparátor példája

Egyoldalas mágneses szeparátor, száraz keverékekhez Az ilyen típusú mágneses szeparátort erős neodímium mágnesekkel szerelik fel, amelyek különböző méretű mágneses fémszennyeződések leválasztását teszik lehetővé. Úgy tervezték, hogy a szeparálási folyamat 5 mm-nél nagyobb szennyeződések leválasztását is lehetővé tegye. Az automatikus tisztítás az előre beállított intervallum elvén működik, mely során a felfogott fémszennyeződések a másik oldalra, az oldalsó ürítő garatba kerülnek át.

Egyedi gyártású mágneses szeparátor

Vásárolhatók már legyártott és raktáron tárolt mágneses szeparátorok, vagy - amennyiben az Ön üzeme igényli - kínálhatunk egyedi tervezést is, ami magába foglalja a teljes folyamatot, a rajztól a gyártáson át, egészen a telepítésig.

Miért cégünktől válasszon szeparátort?

A fentiekben leírtakat illetően mindenben segít Önnek cégünk, a MAGSY, amely nemcsak a legnagyobb szakosodott gyártó, hanem több mint 20 éve működik már e területen, és kirendeltségei nemcsak Európa-szerte, de az USA-ban is megtalálhatók. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően, egy egyedi gyártású szeparátor átlagos előállítási ideje mindössze 3 hónap. Cégünk ezért is tartozik Európa vezető vállalatai közé. A hab a tortán pedig az a tény, hogy a MAGSY cég szeparátoraihoz garancián túli szervizt is kínál.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram