TERMÉKEK

MENÜ

500 000 CZK-t takarítottunk meg egy mérnöki cégnek

A mágneses szeparátorok olyan eszközök, amelyek mágneses mezőt használnak a mágneses szennyeződések eltávolítására a különböző anyagokból. Ezek a szeparátorok kulcsszerepet játszanak a nem kívánt részecskék eltávolításában, nemcsak olyan anyagokból, mint a hűtőfolyadék, hanem számos speciális anyagból, például csokoládéból és lisztből is.

Minden szeparátor szívében általában egy neodímium mágnes pulzál, amely az egyik legerősebb mágnes a piacon. Találhatunk azonban olyan szeparátorokat is, amelyek középpontjában ferrit vagy SmCo mágnesek vannak. Ezek az innovatív eszközök számos ipari területen találnak alkalmazást. Különösen az élelmiszeriparban, a papíriparban, az újrahasznosításban, az ásványkincsek kitermelésében, az autóiparban, a gyógyszer- és vegyiparban és sok más ágazatban használják őket, ahol nélkülözhetetlen szerepet játszanak.

Egy mérnöki vállalatnak évi 500 000 CZK-t takarítottunk meg

Képzeljünk el egy vállalatot, amely motorok és sebességváltók gyártásával foglalkozik, ahol a precíziós gyártás kulcsfontosságú. Korábban a vállalat jelentős összegeket költött új szerszámokra és vágóélekre az emulzióban lévő fém mikroszemcsék okozta kopás miatt. Ezek a mikroszemcsék roncsolhatják a szerszámlapokat és gyors kopáshoz vezethetnek.

A mágneses szeparátorok telepítése alapvetően megváltoztatta a helyzetet. A mágneses szeparátorok hatékonyan távolítják el a fémes szennyeződéseket a munkaemulziókból, ami meghosszabbítja a szerszámgépek élettartamát. Ennek eredményeképpen csökkentek az éves költségek, ami végül több mint 500 000 CZK megtakarítást jelentett évente.

Mi a mágneses szeparátorok bontása?

A mágneses szeparátorok felosztása a szeparátoron áthaladó, majd tisztított anyag jellege alapján történik. Feloszthatók ömlesztett anyagok vagy keverékek szeparátoraira, valamint folyadékok és félfolyadékok szeparátoraira. Az ömlesztett anyagok közé tartozhat például a liszt, a cukor vagy a gabona. Másrészt a folyadékok és félfolyékony anyagok kategóriájába tartozik például a csokoládé, a ketchup vagy a hűtőemulziók.

A szeparátorok kategorizálásának másik szempontja a szeparátorok üzemeltetésének és tisztításának módja. A mágneseket mindig meg kell tisztítani a bennrekedt fémrészecskéktől, és nagyon fontos, hogy ezt rendszeresen megtegyük. Ezek a műveletek az adott szeparátor típusától függően automatikusan vagy kézzel végezhetők.

A mágneses szeparátorok használata számos előnnyel jár. Először is, biztosítják a termékek tisztaságát, ami kulcsfontosságú a jogi előírások betartásához, miközben a fogyasztót is védik. A gépiparban ezeket az eszközöket a gyártási folyamat során a folyadékok tisztítására is használják. Lehetővé teszik a vállalatok számára a szervizköltségek csökkentését, mivel a tiszta folyadékok kíméletesebbek a gyártási technológiához.

A mérnöki és ipari gyártás világában évente több ezer korona megy veszendőbe pótalkatrészekre, szervizre és új szerszámokra egyetlen apróság - a munkaemulziókban lévő fémrészecskék és szennyeződések - miatt. Szerencsére létezik egy megoldás, amely drámaian növelheti a jövedelmezőséget: a mágneses szeparátor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram