TERMÉKEK

MENÜ

Szeparátor egy csapágygyártó vállalatnál

Az ipari és gyártási műveletekben a nyersanyagok és készletek tisztaságának és minőségének fenntartása alapvető fontosságú a zökkenőmentesen működő termelési folyamatok és a minőségi eredmények biztosítása érdekében. A mágneses szeparátorok egyre fontosabb részét képezik ezeknek a műveleteknek. Ebben a cikkben egy csapágygyártó vállalatnál használt mágneses szeparátort tekintünk át.

Mágneses szeparátor egy csapágygyártó vállalatnál

Egy kerékcsapágyak gyártására szakosodott vállalat olyan kihívással szembesült, amelyet sok ipari vállalat ismer: hogyan lehet a működő emulziót optimális állapotban tartani és meghosszabbítani az élettartamát. A megmunkáló emulzió kulcsfontosságú közeg a kerékcsapágy-gyártási folyamatban. A probléma azonban az volt, hogy ez az emulzió hajlamos volt a fémrészecskék általi szennyeződésre. Ezek a fémrészecskék számos forrásból származnak, beleértve a nyersanyagokat, a szerszámokat és még magukat a gépeket is. Amint ezek a fémrészecskék az emulzióba kerültek, problémákat okoztak.

A probléma megoldására a vállalat úgy döntött, hogy automatikus mágneses áramlásleválasztót alkalmaz. Az átfolyó mágneses szeparátor az emulziós átjáróban volt elhelyezve, és a fémrészecskéket vonzotta, amikor azok áthaladtak rajta. A fémszennyeződések eltávolításával az emulzióból az emulzió optimális állapotban maradt. Ez jelentősen meghosszabbította az élettartamát. A tiszta emulzióval a vállalat jelentősen csökkenteni tudta az emulziócserék gyakoriságát. Ez alacsonyabb költségeket eredményezett az új hordozók beszerzésével kapcsolatban, és csökkentette a hulladék mennyiségét. Az emulzió élettartamának 32%-os meghosszabbítása észrevétlenül hatott a gyártási folyamat költségeire és hatékonyságára. A vállalat nemcsak az emulzió és a szerszámköltségeken spórolt, hanem a hulladékcsökkentés révén javította termékei minőségét és csökkentette a környezetre gyakorolt negatív hatását.

Mi a mágneses szeparátor elsődleges célja?

  • Berendezésvédelem: A mágneses szeparátorok segítenek megvédeni a gépeket és berendezéseket a fémszennyeződések által okozott károktól. A fémrészecskék kopást okozhatnak és megkarcolhatják a felületeket, ami költséges javításokhoz és alkatrészcserékhez vezethet.
  • A termékminőség javítása: Azokban az iparágakban, ahol a termék tisztasága kritikus, például az élelmiszeriparban vagy a gyógyszeriparban, a mágneses szeparátorok segítenek eltávolítani a fémes szennyeződéseket, így biztosítva a kiváló minőségű végterméket.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram