TERMÉKEK

MENÜ

Szeparátor egy cukorfeldolgozó vállalatnál

Az élelmiszeriparban a szeparátorok használata kulcsszerepet játszik az élelmiszerek biztonságának és minőségének biztosításában. Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy eltávolítsák az idegen részecskéket, például a fémeket, műanyagokat és üveget az élelmiszer-alapanyagokból és termékekből. Ez minimálisra csökkenti a szennyeződés kockázatát, és biztosítja, hogy az élelmiszerek biztonságosan fogyaszthatók legyenek. A szeparátorokkal magasabb higiéniai normák érhetők el a gyártási folyamatokban, ami elengedhetetlen a betegségek terjedésének megakadályozásához és az élelmiszertermékek tisztaságának megőrzéséhez.

A modern szeparációs technológiák alkalmazása az élelmiszeriparban nemcsak a fogyasztókat védi, hanem javítja a termékek minőségét és minimalizálja a termelési veszteségeket. Ez lehetővé teszi az élelmiszeripari vállalatok számára, hogy megfeleljenek a szigorú szabályozási és normatív követelményeknek.

Mágneses szeparátor a cukorgyártásban

Nem csak az autóipar vagy a gépészet területén vizsgálódhatunk. Remek példa erre a mágneses lemezszeparátor, más néven mágneses lámpa, amelyet egy cukorgyárban telepítettek. Ebben az esetben ez a különleges szeparátor bizonyított a kristályos cukornak a nem kívánt szennyeződésektől való elválasztásában, figyelembe véve, hogy a cukorfrakció eléri a 0,6 mm-es méretet.

Ez a fajta mágneses szeparátor egy 200 mm átmérőjű csőben van elhelyezve, és egy óra alatt 25-30 tonna kristálycukor feldolgozására képes. Az ilyen finom anyag szétválasztásához a szeparátor egy speciális, a legerősebb neodímium mágnesekkel felszerelt változatára volt szükség. Ennek a kialakításnak köszönhetően a szeparátor rendkívül magas, 7500 G mágneses indukciót ér el, amely megfelel az akár 0,5 mm-es ferromágneses szennyeződések leválasztására vonatkozó követelményeknek.

Az abszolút tisztaság elérése érdekében a tisztítási folyamat végén még mindig egy 18 700 G extrém mágneses indukciójú mágnesekkel felszerelt szekrényszeparátor kerül elhelyezésre, amely lehetővé teszi az akár 1 mikron méretű ferromágneses szennyeződések hatékony leválasztását.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram